Saturday, July 25, 2015

Ecuador: cuy

 Okay, de verás no puedo irme de este país sin al menos enseñándoles cómo se prepara el cuy. No lo comí porque eran las 11 de la noche cuando al fin estaba listo y ya no quería comer. Para que sepan, no más fue $7 en un mercado local. $7 le puede comprar una experiencia única.

Básicamente, aplaste 18 dientes de ajo y combine con 2 cucharadas de sal. Cubra el cuy con el ajo y deje que se marine por al menos 1 hora. Póngalo en una parilla. Estará en la parilla por 1.5 horas. Después de sacarlo de la parilla, córtalo en trozos y cueza el adentro en un sartén. Voilá. Cuy asado.

Okay, I really can’t leave this country without at least showing you how to prepare guinea pig (cuy). I didn’t eat it because it was 11 pm when it was finaly ready and I didn’t want to eat anymore. So you know, it was only $7 at a local market. $7 will let you buy a unique experience.


Basically, smash 18 garlic cloves and combine with 2 tablespoons of salt. Cover the cuy with the garlic and let it marinate for at least 1 hour. Put it on a grill. It’ll be in the grill for 1.5 hours. After taking it out of the grill, cut it into pieces and cook the inside on a frying pan. Voilá. Roasted guinea pig.

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